Pietele europene au realizat astazi cresteri tipice de peste doua procente, pe fondul datelor macroeconomice pozitive din Asia, Europa si SUA si al rezultatelor financiare peste asteptari raportate astazi. Cresterea industriei manufacturiere din tarile zonei euro a accelerat in luna iulie mai mult decat estimarile analistilor, ajutata in mare parte de evolutia pozitiva a nivelului exporturilor.

Indicele PMI publicat de Markit Economics a crescut pana la 56.7 de la 55.6 in luna iunie, cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni si deasupra asteptarilor de 56.5 ale analistilor economici (o valoare peste 50 reprezinta crestere). Indicele PMI a avansat in Franta (pana la 53.9), Spania (pana la 51.6) si Italia (pana la 54.5), ramanand insa stationar in Germania (la 61.2).

Ritmul de crestere al industriei manufacturiere din Marea Britanie a scazut mai putin decat asteptarile in luna iulie. Indicele PMI publicat de Markit Economics si Chartered Institute of Purchasing and Supply a coborat la 57.3 de la 57.6 in luna iunie, ramanand mai sus decat asteptarile de 57 ale analistilor. Industria manufacturiera din Elvetia a accelerat in mod neasteptat in luna iulie, indicele publicat de SVME avansand la 66.9 de la 65.7 in iunie, in contextul asteptarilor analistilor pentru o scadere la 65.