Indicii bursieri europeni au inchis mixt sedinta de astazi, in ciuda datelor macroeconomice negative. Productia industriala in zona Euro a scazut in mod surprinzator cu 0,1% in luna iunie. Analistii estimau in medie o crestere de 0,6%. In SUA, numarul cererilor de somaj a crescut in ultima saptamana la 484.000 de la 479.000 in saptamana anterioara.

Estimarea medie a analistilor era o scadere la 465.000. Evolutia actiunilor din sectoarele considerate defensive a limitat scaderilor cauzate de stirile macroeconomice. Investitorii si-au repozitionat portofoliile de actiuni ca urmare a noilor semne negative privind dinamica activitatii economice.

Actiunile Nestle, compania europeana cu cea mai mare capitalizare din sectorul alimentar, au crescut astazi cu 1,95%. In crestere s-au aflat si companiile din sectorul telecomunicatiilor: France Telecom (+1,37%) si Vodafone (+0,83%). Moneda Euro si-a continuat deprecierea inceputa ieri fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand in jurul nivelului de 1,28.