Conducerea Fondului Proprietatea a anuntat ca in urma selectiei lansate pentru servicii de intermediere in vederea tranzactionarii pe BVB, castigatorul este consortiul format din Raiffeisen Capital & Investment S.A, ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti si BRD - Groupe Societe Generale S.A.

Rezultatul fusese amanat din cauza intervalului de 72 de ore acordat consortiului format din Unicredit CAIB si KBC Securities Romania pentru completarea documentatiei, precum si faptului ca sunt necesare informatii suplimentare, de la CNVM, pentru derularea procedurii.

Fondul a primit trei oferte de intermediere. Acestea apartineau consortiilor formate din casele de brokeraj KBC Securities si UniCredit CA IB Securities, BRD - Raiffeisen Capital&Investment-ING Bank, BCR - societatea ceha de brokeraj Wood-Intercapital Invest, si societatii de brokeraj BT Securities care a depus oferta pe cont propriu.

Fondul Proprietatea a fost infiintat ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. El a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, in decembrie 2005, avand ca actionar majoritar pe Ministerul Finantelor, cu 53,8%, in timp ce alte patru fonduri straine de investitii dcontroleaza 7,2%.