Pietele europene au inceput saptamana cu evolutii negative, in urma ingrijorarii investitorilor cu privire la evolutia economiei mondiale, ingrijorare evidenta si din evolutia ascendenta a monedelor considerate 'sigure' yen-ul japonez, francul elvetian si dolarul american in pofida anuntului Bancii Japoniei privind extinderea masurilor de stimulare economica. Indicele SMI al pietei elvetiene a fost exceptia notabila la aceasta tendinta negativa, apreciindu-se cu 0.36% in urma avansului actiunilor din sectorul de sanatate.

Increderea consumatorilor si a mediului de afaceri in perspectivele de evolutie ale economiei europene a avansat la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, ajutata de cresterea din ultima perioada a nivelului exporturilor. Indicele corespunzator publicat de Comisia Europeana a avansat de la 101.1 in iulie la 101.8 in august, depasind estimarile de 101.6 ale analistilor economici.

Economia Poloniei a avansat cu 3.5% in al doilea trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind asteptarile de 3.2% ale economistilor. Nivelul inflatiei din Spania a scazut in august la 1.8% de la 1.9% in iulie, in linie cu asteptarile analistilor.