Pietele europene au inregistrat astazi cele mai mari cresteri zilnice din ultimele trei luni dupa ce ritmul de crestere al productiei industriale din SUA a depasit asteptarile analistilor. Cele mai mari efecte pozitive au fost inregistrate in sectorul de exploatare si prelucrare a materiilor prime, indicele Stoxx Euro 600 Basic Resources avansand cu 4.56%; cresteri de peste 3% au fost inregistrate si de sectoarele financiar si bancar, de materiale de constructii si de tehnologie.

Indicele PMI publicat de Markit Economics pentru cuantificarea ritmului evolutiei productiei industriale din Marea Britanie a indicat o incetinire a dezvoltarii acesteia in luna august. Indicele a coborat la 54.3 de la 56.9 in iulie, cel mai redus nivel din ultimele luni (valorile peste 50 indica o crestere a productiei). Asteptarile economistilor indicasera o accelerare la 57.

In paralel, indicele similar pentru zona euro a scazut in august la 55.1 de la 56.7 in iulie, depasind insa estimarea initiala de 55. O tendinta similara a fost inregistrata si in Elvetia, unde indicele similar publicat de Credit Suisse a coborat de la 66.9 in iulie la 61.4 in august, un nivel sub asteptarile de 65.8 ale analistilor.