Pietele europene au avansat astazi, pe fondul scaderii ingrijorarii investitorilor privind situatia financiara a tarilor din zona euro. Portugalia a vandut astazi obligatiuni la termen de 11 ani, inregistrand o cerere care a depasit de 2.6 ori oferta, fata de un raport de 1.6 inregistrat in martie. Productia industriala din Germania a avansat in luna iulie cu 0.1%, o imbunatatire fata de scaderea de 0.6% din luna iunie, insa mai putin decat asteptarile medii de 1% ale analistilor.

Productia din sectorul constructiilor a avansat cu 0.9%, in timp ce sectorul bunurilor de investitii a scazut cu 0.7%. In paralel, nivelul vanzarilor la export ale Germaniei a scazut in iulie cu 1.5% fata de luna iunie (ajustat dupa numarul de zile lucratoare), in care cresterea fusese de 3.7%.

Estimarile economistilor indicasera o evolutie stationara. Nivelul importurilor a scazut la randul sau la 2.2% fata de luna iunie, in care avansase cu 1.6%. Industria de productie a Marii Britanii a inregistrat o crestere de 0.3% in iulie fata de luna anterioara, in care cresterea fusese de asemenea de 0.3%. Avansul a fost in linie cu asteptarile medii ale analistilor.