Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput saptamana indecis, cu evolutii negative inaintea amiezii urmate de evolutii pozitive dupa ora 13 si inchideri de sesiune in apropierea valorilor de la finalul saptamanii trecute.

Principala exceptie a fost indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare, care a terminat ziua cu o crestere de 0.65% dupa ce a evoluat in majoritatea zilei cu 1.5% peste valoarea de inchidere de vineri.

Indicele energetic BET-NG a terminat ziua cu o crestere de 0.25%, pe fondul variatiilor contrare inregistrate de actiunile Transgaz (+1.96%) si Transelectrica (+2.25%), respectiv OMV Petrom (-1.78%) si Rompetrol Rafinare (-1.57%). Indicele BET a incheiat ziua practic stationar, in crestere cu 0.06% dupa ce contributiile aduse de titlurile TGN si SNP s-au compensat aproape in intregime.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a crescut astazi pana la 10.37 milioane de lei, de peste doua ori mai mult decat cifra de 4.73 milioane de lei inregistrata vineri. Pe sectiunea RASDAQ totalul tranzactiilor cu actiuni a fost astazi de 2.54 milioane de lei.