Pe piata futures de la Sibiu, saptamana a debutat optimist pentru derivatul pe indicele Dow Jones Industrial Average care a deschis pe plus pentru scadenta decembrie 2010, se arata intr-un comunicat al Bursei din Sibiu. Dupa circa 15 minute de la debutul tranzactiilor, DEDJIA_RON decembrie castiga 25 puncte, fiind estimat la 10.800 puncte.

Aprecierea DJIA vine pe fondul corelarii cu bursa americana, unde cel mai monitorizat indice de pe glob a inregistrat o crestere importanta vineri, cand a incheiat sedinta cu un plus de 197,84 puncte, evolutie influentata de stirile pozitive ale unor indicatori americani care au mai redus ingrijorarile privind durabilitatea revenirii economiei SUA.

Pentru derivatele pe actiunile SIF5 Oltenia, primele tranzactii de luni nu au indicat o directie clara, variatiile fiind modeste si testand atat teritoriul negativ cat si pe cel pozitiv. Dupa un sfert de ora de la deschidere, DESIF5 decembrie se aprecia usor cu 0,02%, lichiditatea fiind una buna, de peste 250 contracte.

Pe piata derivatelor valutare, euro a deschis saptamana in coborare fata de moneda nationala, depreciindu-se cu valori cuprinse intre 0,7% si 0,39% pentru toate scadentele tranzactionate.