Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput saptamana cu o zi de evolutii pozitive, corelate cu avansul inregistrat de pietele occidentale vineri dupa inchiderea pietei din Romania. Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a realizat cea mai mare crestere procentuala a zilei, de 1.17%, cu doua din cele cinci componente ale sale reusind aprecieri de peste un procent (SIF5 Oltenia +1.38%, SIF3 Transilvania +1.77%).

Indicele energetic BET-NG a inregistrat cel mai redus avans, de doar 0.82%, dupa ce scaderile suferite de Rompetrol Rafinare (-0.67%) si Condmag (-1.37%) au eliminat o parte din cresterea adusa de aprecierile actiunilor Transelectrica (+3.3%), Transgaz (+0.67%) Oil Terminal (+4.89%).

Indicele BET a avansat la randul sau cu 0.93%, la cresterea actiunilor energetice adaugandu-se aprecierea titlurilor BRD (+1.67%). Tranzactiile DEALS cu actiuni BVB si Socep au adus astazi lichiditatea pietei de actiuni la un total de 49.12 milioane de lei; pe piata de obligatiuni tranzactiile cu emisiuni ale EIB au totalizat 514 mii de lei. Sectiunea RASDAQ a totalizat tranzactii cu actiuni in valoare totala de 2.14 milioane de lei.