Debutul sedintei de miercuri a continuat sa indice un bun nivel de optimism pentru evolutia derivatelor de pe piata Sibex, deschiderea fiind una pozitiva, se arata intr-un comunicat al Bursei din Sibiu. Desi pe piata americana indicele increderii consumatorilor a atins cel mai scazut nivel din februarie, indicele Dow Jones Industrial Average s-a mentinut totusi pe plus marti la NYSE, fapt care a influentat si evolutia derivatului pe DJIA disponibil la Sibex, a carui deschidere indica mentinerea tendintei pozitive.

La 15 minute de la debutul tranzactiilor, DEDJIA_RON se aprecia la Sibiu cu 32 de puncte pe scadenta decembrie 2010, valorand 10.805 puncte.

Si aurul a continuat sa se coreleze cu pietele externe, inceputul sedintei aducand un plus de 8 dolari pentru pretul unciei de aur, pe scadenta octombrie. De asemenea, derivatele pe actiunile SIF5 se apreciau atat pentru decembrie 2010 cat si pentru martie 2011 cu 1,13 si 1,36%.

Participantii au intrat pe piata spot unde s-au inregistrat tranzactii cu drepturile de preferinta Sibex, volumul fiind de 62.000 iar cotatia depreciindu-se cu un ban, pana la 0,20 lei/drept.