Investitorii la Bursa din Sibiu au tranzactionat 3,79 milioane de drepturi de preferinta Sibex, din totalul de 22,60 milioane, tranzactiile fiind efectuate la un pret mediu de 0,21 lei/drept, se arata intr-un comunicat al bursei. In procesul de majorare a capitalului social al Bursei din Sibiu, la doua drepturi de preferinta detinute se poate subscrie o actiune Sibex.

Astfel, cei care au achizitionat drepturile de preferinta SBX vor subscrie 1,9 milioane de actiuni, reprezentand 8,5% din capitalul social existent si 5,6% din capitalul social de la finalul majorarii.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu deruleaza o majorare de capital cu suma de 11,30 milioane de lei, de la 22,60 milioane de lei la 33,90 milioane de lei, prin emisiunea unui numar de 11.301.360 actiuni noi cu o valoare nominala de 1 leu/actiune.

"Interesul pentru drepturile de preferinta Sibex a fost unul bun, si a antrenat dupa sine si crestea intensitatii tranzactiilor cu actiuni Sibex, numarul titlurilor transferate ajungand in septembrie la circa 1,6 milioane, dublu fata de media tranzactionata a actiunilor bursei sibiene in primele opt luni ale anului. Cred ca tranzactionarea drepturilor de preferinta le-a oferit investitorilor Sibex oportunitatea de a valorifica in bani dreptul de subscriere, in cazul lipsei fondurilor pentru participarea la majorarea capitalului social. Totodata, suntem siguri ca actionarii care nu si-au vandut drepturile vor subscrie la majorarea capitalului social intr-un procent semnificativ", a declarat Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu.

Dupa incheierea perioadei de tranzactionare a drepturilor de preferinta, actionarii au dreptul ca in 30 de zile sa subscrie actiunile nou emise (una la doua detinute). Subscrierea va putea fi exercitata in perioada 6 octombrie - 4 noiembrie 2010.