Investitorii au tranzactionat 3,79 milioane de drepturi de preferinta Sibex

de Dragos Comache     HotNews.ro
Vineri, 1 octombrie 2010, 12:13 Economie | Burse

Investitorii la Bursa din Sibiu au tranzactionat 3,79 milioane de drepturi de preferinta Sibex, din totalul de 22,60 milioane, tranzactiile fiind efectuate la un pret mediu de 0,21 lei/drept, se arata intr-un comunicat al bursei. In procesul de majorare a capitalului social al Bursei din Sibiu, la doua drepturi de preferinta detinute se poate subscrie o actiune Sibex.

Astfel, cei care au achizitionat drepturile de preferinta SBX vor subscrie 1,9 milioane de actiuni, reprezentand 8,5% din capitalul social existent si 5,6% din capitalul social de la finalul majorarii.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu deruleaza o majorare de capital cu suma de 11,30 milioane de lei, de la 22,60 milioane de lei la 33,90 milioane de lei, prin emisiunea unui numar de 11.301.360 actiuni noi cu o valoare nominala de 1 leu/actiune.

"Interesul pentru drepturile de preferinta Sibex a fost unul bun, si a antrenat dupa sine si crestea intensitatii tranzactiilor cu actiuni Sibex, numarul titlurilor transferate ajungand in septembrie la circa 1,6 milioane, dublu fata de media tranzactionata a actiunilor bursei sibiene in primele opt luni ale anului. Cred ca tranzactionarea drepturilor de preferinta le-a oferit investitorilor Sibex oportunitatea de a valorifica in bani dreptul de subscriere, in cazul lipsei fondurilor pentru participarea la majorarea capitalului social. Totodata, suntem siguri ca actionarii care nu si-au vandut drepturile vor subscrie la majorarea capitalului social intr-un procent semnificativ", a declarat Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu.

Dupa incheierea perioadei de tranzactionare a drepturilor de preferinta, actionarii au dreptul ca in 30 de zile sa subscrie actiunile nou emise (una la doua detinute). Subscrierea va putea fi exercitata in perioada 6 octombrie - 4 noiembrie 2010.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

169 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version