Pietele europene au inceput luna octombrie cu evolutii mixte, cresterile din prima jumatate a zilei fiind urmate de o tendinta descendenta accentuata de datele macroeconomice dezamagitoare publicate in SUA. Indicele PMI publicat de Markit Economics pentru sectorul de productie industriala din tarile zonei euro a scazut in septembrie la 53.7 de la valoarea de 55.1 din luna august (valorile peste 50 reprezinta cresteri ale productiei).

In Germania, indicele a coborat de la 58.2 la 55.1, in timp ce in Franta ritmul de crestere a accelerat de la 55.1 in august la 56 in septembrie. Indicele similar publicat pentru Marea Britanie a inregistrat la randul sau o scadere usoara in septembrie pana la 53.4 de la 53.7 (revizuit in scadere de la 54.3) in luna august.

Vanzarile retail din Germania au scazut in mod neasteptat in august pentru a doua luna consecutiv, declinul de 0.2% (ajustat sezonier si pentru inflatie) venind dupa o scadere anterioara revizuita negativ la 0.4%. Asteptarile economistilor indicasera o crestere de 0.4%.

Nivelul somajului din zona euro a fost de 10.1% in luna august, ramanand constant la maximul ultimilor 12 ani dupa ce valoarea pentru luna iulie a fost revizuita in crestere de la 10% la 10.1%. Spania continua sa inregistreze cea mai mare rata a somajului, de 20.5%, in crestere de la 20.3% in iulie.