La Bursa din Sibiu, debutul ultimei sedinte de tranzactionare a saptamanii a adus tranzactionarea in premiera a contractului futures pe actiunile Bursei de Valori Bucuresti. Participantii au cotat actiunea BVB pe scadenta decembrie 2010 la un pret de 38,3 lei, potrivit unui comunicat al Sibex.

Derivatele pe actiunile bursei bucurestene au fost lansate la tranzactionare de Sibex la inceputul acestei saptamani. Contractul futures cu simbolul DEBVB are scadente de 3 si 6 luni, marimea obiectului contractului este de 100 de actiuni BVB, iar cotatia este in lei/actiune, pasul de tranzactionare fiind de 0,1 lei/contract.

In ceea ce priveste restul pietei, dupa inchiderea descendenta de joi, inregistrata dupa o perioada prelungita de aprecieri, debutul zilei de azi a reliefat mai multa prudenta, pe fondul unor variatii reduse ca amplitudine. Contractul futures pe indicele Dow Jones Industrial Average a deschis pe plus, decorelandu-se usor de evolutia de ieri de la NYSE a celui mai urmarit indice de pe glob. La mai bine de o jumatate de ora de la debut, DEDJIA_RON se aprecia cu 11 puncte fata de inchiderea zilei precedente, in raport cu scadenta decembrie 2010.

In schimb contractul futures pe actiunile SIF5 a deschis pe "rosu", observandu-se la ora 10:20 o scadere de 0,45% pe scadenta decembrie anul curent.