Piata futures de la Sibiu a deschis pe plus cea de-a doua saptamana de tranzactionare din octombrie, pe fondul influentei pozitive din SUA, unde indicele Dow Jones Industrial Average a depasit vineri pragul de 11.000 de puncte, inchizand la 11.006,48 puncte, se arata intr-un comunicat al Sibex. Optimismul participantilor de pe bursa sibiana era insa unul moderat dupa primele tranzactii, aprecierile fiind destul de reduse ca amplitudine.

Segmentele care au intrat rapid in atentia "jucatorilor" au fost cel financiar prin DESIF5, respectiv cel al indicilor prin derivatele DEDJIA_RON si al marfurilor, prin contractul futures pe aur SIBGOLD_RON.

DESIF5 au deschis pe plus si se apreciau, la 15 minute de la debut, cu doar 0,22% pe scadenta decembrie 2010 si cu 0,04% pe scadenta iunie 2011. Contractul futures pe Dow Jones era tranzactionat tot la preturi in crestere, valoarea indicelui crescand constant de la 5 puncte la deschidere pana la 20 de puncte dupa mai bine de un sfert de ora din sesiune, tot pentru scadenta decembrie 2010.

Pe piata aurului, cotatia metalului galben urma directia de pe extern de vineri apreciindu-se cu 11,9 USD pana la 1355,6 dolari pe uncie, pe aceeasi scadenta decembrie anul curent.