Pietele europene au inceput saptamana cu cresteri usoare, in urma speculatiilor privind reluarea masurilor de stimulare economica in SUA dupa ce convorbirile de la intalnirea anuala a FMI nu au condus la o intelegere intre liderii principalelor economii mondiale privind o politica monetara comuna.

In pofida declaratiilor formale privind o crestere a cooperarii internationale in domeniu, ministrii de finante si liderii bancilor centrale nu au oferit indicatii privind modificarea actualelor pozitii individualiste privind interventiile monetare pentru stimularea exporturilor si a redresarii economiei proprii.

Productia industriala din Franta a stagnat in mod neasteptat in luna august, in conditiile unei asteptari de crestere cu 0.3%.La randul sau, cresterea din luna iulie a fost revizuita negativ de la 0.9% la 0.8%.

In paralel, productia industriala a Italiei din luna august a inregistrat cea mai mare crestere din ultimele sapte luni, avansand cu 1.6% fata de iulie (fata de asteptari de 0.1%) in urma cresterii nivelului exporturilor. Cresterea din luna anterioara a fost la randul sau revizuita in crestere de la 0.1% la 0.3%.