La Bursa din Sibiu, ultima sesiune de tranzactionare a saptamanii a debutat intr-o atmosfera de prudenta, evidentiata de volumul redus de transfer inregistrat pe segmentul derivatelor in prima jumatate de ora a sedintei, se arata intr-un comunicat al Sibex. La aceasta situatie a contribuit inchiderea mai degraba plata de joi de pe Wall-Street, unde indicele Dow Jones s-a depreciat cu doar 0,01%.

In pofida acestei deprecieri modeste, cotatia futures a celui mai urmarit indice american a deschis pe plus la Sibiu raportat la scadenta decembrie si, dupa jumatate de ora de la debut, se observa o crestere de 40 de puncte, pana la nivelul de 11.052 puncte, mai apropiat de cotatia de pe piata americana.

Tot usor pe plus evolua si contractul DESIF5, cotatia unei actiuni castigand doar 0,06% pentru scadenta decembrie, la 30 de minute de la debut.

Im schimb, pretul futures al monedei unice europene se situa pe minus, participantii estimand o sensibila intarire a monedei nationale cu 0,07% pentru finalul anului (scadenta decembrie 2010).