Indicii Bursei de Valori Bucuresti au recuperat astazi o parte din scaderile suferite marti, dupa o sesiune inceputa in teritoriu negativ si continuata sub semnul unei tendinte constante de apreciere. Indicele BET-FI a realizat cea mai importanta crestere a zilei, de 2.39%, dupa ce SIF-urile au inregistrat cresteri zilnice cuprinse intre 1.77% (SIF 1 Banat Crisana) si 3.31% (SIF2 Moldova).

Indicele energetic BET-NG a avansat astazi cu doar 0.22%, una din cele mai modeste performante ale zilei, dupa ce scaderile actiunilor Rompetrol Rafinare (-1.33%) si Oil Terminal (-5.51%) au redus efectele cresterilor titlurilor OMV Petrom (+0.61%), Transelectrica (+1.12%) si Condmag (+2.07%). Indicele BET s-a apreciat la randul sau cu 0.46%, actiunile energetice fiind principala sursa a cresterilor dupa o evolutie stationara a titlurilor bancare.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a ramas astazi practic stationara la 10.83 milioane de lei, in timp ce piata de produse structurate a inregistrat o crestere a valorii tranzactionate pana la 911 mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor cu actiuni a fost de 996 mii de lei.