Pietele europene au inregistrat astazi scaderi importante, datele macroeconomice mixte si raportarile financiare ale companiilor nereusind sa mentina indicii pietelor occidentale in teritoriu pozitiv. Exceptia a fost indicele SMI al pietei elvetiene, care a reusit sa se mentina practic stationar intr-o sesiune in care francul a coborat la cel mai scazut nivel in raport cu dolarul american din ultima luna.

Inflatia din Germania a ramas stationara la 1.3% in luna octombrie, pe fondul cresterii cotatiei monedei europene care a compensat avansul cotatiei petrolului. Cresterea lunara a indicelui preturilor de consum a fost de 0.1%. In paralel, nivelul somajului din Germania a coborat la cel mai scazut nivel din ultimul an si jumatate, numarul persoanelor fara un loc de munca fiind de 2.95 milioane.

Negocierile politice din Portugalia pe tema bugetului din 2011 dintre guvern si opozitie au fost intrerupte astazi, amenintand adoptarea celor mai semnificative masuri de austeritate bugetara ale tarii din ultimii 40 de ani. Bondurile guvernamentale elene au scazut pentru a treia zi consecutiva dupa ce ministrul de finante al Greciei a anuntat ca autoritatile inregistreaza dificultati semnificative in incasarea taxelor.