Indicii Bursei de Valori Bucuresti au incheiat ultima zi a saptamanii cu corectii usoare, in urma unei sesiuni de tranzactionare cu o lichiditate extrem de scazuta si evolutii predominant negative. Indicele energetic BET-NG a fost singurul care a reusit sa incheie ziua in crestere, acesta avansand cu 0.10% pana la 758.88 puncte datorita avansului realizat de actiunile OMV Petrom (+0.60%) si Oil Terminal (+2.02%).

Indicele BET a coborat cu 0.33% pana la 5282.41 principala cauza fiind declinul de 1.44% al actiunilor Banca Transilvania; la randul sau, indicele ROTX a pierdut 0.72% din valoarea de inchidere de ieri, cea mai mare scadere procentuala dintre indicii sectiunii BVB a pietei de actiuni, la aceasta evolutie contribuind decisiv corectia de 2.48% suferita de actiunile Erste Group Bank.

Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a scazut la randul sau cu 0.16% datorita declinului de 0.85% al SIF3 Transilvania, singura din componentele sale care nu a evoluat astazi stationar. Piata de actiuni a sectiunii BVB a realizat astazi tranzactii in valoare de 4.36 milioane de lei, in timp ce pietele de obligatiuni si futures au totalizat 896, respectiv 237 mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor cu actiuni a fost de 556 mii de lei.