Indicii Bursei de Valori Bucuresti au realizat astazi din nou o sesiune de evolutii negative, in contrast cu pietele vest europene care au realizat cresteri importante dupa anuntul de ieri al Federal Reserve privind masurile de stimulare a economiei americane. Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a fost singurul care a reusit o inchidere pozitiva, incheind sesiunea de tranzactionare cu un avans de 0.74% dupa ce in prima jumatate a zilei realizase cresteri temporare de pana la 1.49%.

Indicele BET a suferit cea mai severa corectie, coborand cu 0.53% pana la 5198.89 si realizand un minim al zilei de 5175.07 puncte (-0.97%); declinul de 2.29% al actiunilor Banca Transilvania a fost astazi principalul factor care a contribuit la declinul zilnic al indicelui.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a crescut astazi pana la 12.65 milioane de lei, in timp ce pe piata de produse structurate tranzactiile au totalizat 503 mii lei. Pe sectiunea RASDAQ s-au tranzactionat actiuni in valoare totala de 366 mii lei.