Analiza WBS: Pietele europene au incheiat saptamana cu o sesiune de evolutii predominant negative

de I.B.     HotNews.ro
Vineri, 12 noiembrie 2010, 23:23 Economie | Burse

 documente
(12 Nov 2010) PDF, 115KB
Pietele europene au incheiat saptamana cu o sesiune de evolutii predominant negative, fiind afectate de speculatiile privind o posibila crestere a dobanzii de referinta a Chinei pentru limitarea inflatiei, speculatii care au condus la scaderi semnificative astazi pe pietele asiatice.

Influenta pozitiva care a limitat declinul pietelor europene a venit din partea sectorului obligatiunilor guvernamentale ale PIGS, declaratiile oficialilor europeni din cadrul intalnirii G-20 de la Seul conducand la reduceri semnificative ale randamentelor cerute de investitori pentru bondurile Irlandei, Portugaliei, Greciei si Spaniei.

Produsul intern brut al tarilor din zona euro a crescut in al treilea trimestru al anului cu doar 0.4% fata de Q2, mai putin decat avansul trimestrial anterior de 1%; asteptarile economistilor indicasera un avans de 0.5%.

La nivelul Uniunii Europene, cresterea trimestriala a fost de asemenea de 0.4%. Dintre tarile care au raportat estimari preliminare, au inregistrat scaderi trimestriale Grecia (-1.1%), Romania (- 0.7%) si Olanda (-0.1%). In paralel, principalele economii ale Europei si-au incetinit ritmul de crestere ¬ PIB-ul Germaniei a avansat cu doar 0.7% fata de Q2 de la 2.3% anterior, cel al Frantei a crescut cu doar 0.4% fata de 0.7% cu un trimestru in urma, iar avansul inregistrat de Marea Britanie a fost de 0.8% fata de 1.2% anterior.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

98 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version