Indicii bursieri europeni au inregistrat astazi cele mai mari scaderi din ultimele patru luni, in timp ce autoritatile irlandeze poarta discutii cu ministrii de finante din zona Euro cu privire la un pachet de ajutor financiar, dupa ce obligatiunile de stat irlandeze s-au aflat intr-un picaj puternic in ultima luna, ca urmare a temerilor investitorilor privind o posibila restructurare a acestora.

Unul din scenariile luate in considerare este un ajutor acordat sistemului bancar irlandez, ajutor ce ar putea ajunge la 50 miliarde EUR.

De asemenea, Marea Britanie s-ar putea numara printre tarile ce vor oferi sprijin financiar Irlandei, iar Fondul Monetar International ar putea oferi jumatate din suma promisa de Uniunea Europeana si Marea Britanie la un loc. O concluzie definitiva a discutiilor este asteptata maine.

Toti indicii bursieri majori au cunoscut scaderi de peste 1%, iar piata valutara a avut de asemenea parte de miscari semnificative, moneda Euro ajungand la un minim al ultimelor sase saptamani fata de dolarul american, cotatia EURUSD coborand sub nivelul de 1,35.