Pietele europene au inceput saptamana cu o sesiune de scaderi abrupte, dupa ce compromisul adoptat de autoritatile europene privind termenii imprumutului acordat Irlandei nu au reusit sa linisteasca speculatiile de extindere a dificultatilor financiare catre sudul Europei. Moneda europeana a pierdut astazi peste un procent in fata dolarului american, iar CDS-urile pentru obligatiunile Portugaliei si Spaniei au crescut la noi nivele record.

Volumul aplicatiilor ipotecare aprobate in Marea Britanie in octombrie a coborat la minimul ultimelor opt luni, declinul pana la 47185 de credite de la 47369 in septembrie fiind insa mai mic decat asteptarile economistilor, care estimasera o scadere pana la 47 de mii. Valoarea creditelor acordate a scazut cu 8% fata de luna septembrie pana la 1.8 miliarde de lire.

Intr-un raport separat, Hometrack Ltd. a indicat ca pretul mediu de vanzare al unei locuinte a scazut in Marea Britanie cu 0.8% in noiembrie fata de luna anterioara. Oficiul pentru Responsabilitate Bugetara din Marea Britanie si-a revizuit in scadere estimarea de crestere economica pentru 2011 de la 2.3% la 2.1%.