Indicii Bursei de Valori Bucuresti au avansat astazi in prima jumatate a zilei, mentinandu-si avansul pe parcursul ultimei parti a sesiunii de tranzactionare in contextul evolutiilor pozitive de ieri si astazi de pe pietele occidentale. Indicele BET-FI a realizat cea mai mare crestere procentuala, de 2.94%, dupa ce doua dintre componentele sale, SIF3 Transilvania si SIF2 Moldova, au avansat astazi cu 3.92%.

Indicele BET a castigat doar 0.42%, fiind afectat negativ de corectiile suferite de actiunile BRD (-0.83%) si Transelectrica (-1.64%); indicele ROTX a avansat cu 1.74%, predominant in urma avansului de 7.64% realizat de actiunile Erste Group Bank.

Indicele BET-NG al sectorului energetic a inregistrat cea mai modesta crestere, de doar 0.32%, principalele evolutii pozitive din componenta sa fiind cele ale Transgaz (+0.65%) si OMV Petrom (+0.61%).

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a fost astazi de 15.79 milioane de lei, iar cea a tranzactiilor cu produse structurate s-a ridicat la 844 de mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ totalul tranzactiilor cu actiuni a fost astazi de 2.91 milioane de lei.