Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput anul 2011 cu cresteri semnificative, practic toate companiile care au inregistrat o lichiditate semnificativa pe piata de actiuni reusind evolutii pozitive. Indicele BET a realizat cel mai mare avans procentual al zilei, de 1.86%, ajutat predominant de aprecierile realizate de actiunile Banca Transilvania (+3.42%), Transelectrica (+5.67%) si OMV Petrom (+1.79%), intr-o sesiune in care titlurile Transgaz au realizat cea mai modesta evolutie, incheind la nivelul de la finalul anului trecut.

Indicele BET-FI a avansat la randul sau cu 1.75%, cele mai semnificative contributii la cresterea de astazi fiind aduse de actiunile SIF5 Oltenia (+2.38%) si SIF2 Moldova (+2.41%). Indicele energetic BET-NG a avansat astazi cu doar 1.06%, scaderea de 2.61% a titlurilor Rompetrol Rafinare limitand efectele pozitive ale aprecierii actiunilor TEL si SNP.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni pe sectiunea BVB a fost astazi de 22 de milioane de lei, sapte companii depasind nivelul de un milion de lei. Pe sectiunea RASDAQ totalul tranzactiilor cu actiuni a fost de 778 de mii de lei.