Majoritatea burselor europene au deschis pe verde marti, pe fondul unor volume de tranzactionare reduse, dupa cresterile importante inregistrate pe Wall Street in sedinta de luni, potrivit AFP.

Indicele FTSE 100 al Bursei din Londra avansa cu 1,58% dupa primele tranzactii de marti, prima zi de tranzactionare din 2011 pe piata londoneza, profitand de castigurile importante de luni de pe pietele din Frankfurt si Paris.

La Bursa din Frankfurt, indicele DAX 30 scadea cu 0,14%, la 6.979,68 puncte, iar indicele CAC 40 al Bursei din Londra urca cu 0,18%, pana la 3.908,25 puncte.

Bursa din Tokyo a incheiat sedinta de marti in crestere semnificativa, influentata de evolutia pozitiva a bursei americane de luni, scrie Reuters.

Indicele Nikkei s-a apreciat cu 1,65% in prima sedinta a lui 2011. Bursele japoneze au profitat marti de vestile bune privind sectorul manufacturier in SUA si in Europa care au impulsionat pietele bursiere din lumea intreaga si au determinat aprecierea dolarului in fata yenului japonez.​