Indicii Bursei de Valori Bucuresti au realizat astazi aprecieri de peste doua procente, in contextul unor cresteri sustinute si pe pietele vest-europene si al avansului de ieri al pietelor americane. Indicele BET a realizat una dintre cele mai mari cresteri procentuale ale zilei, castigand 1.14% pana la 5542.79 puncte datorita in principal aprecierii actiunilor bancare (Banca Transilvania +3.15%, BRD +3.13%).

Indicele energetic BET-NG a inregistrat cea mai redusa crestere a zilei, de doar 2%, in pofida faptului ca actiunile OMV Petrom (+2.86%) au adus una dintre cele mai importante influente pozitive ale zilei asupra indicilor BVB. Indicele BET-FI s-a apreciat cu 2.10%, doar doua dintre componentele sale reusind cresteri de peste doua procente (SIF5 Oltenia +2.36%, SIF2 Moldova +2.69%).

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a scazut astazi usor pana la 15.58 milioane de lei, doar opt companii depasind nivelul de un milion de lei ca valoare tranzactionata (cele cinci SIF-uri, actiunile BRD, SNP si TLV). Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor a crescut pana la 441 mii lei.