Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput ultima zi a saptamanii cu scaderi de pana la jumatate de procent, urmate de o tendinta constanta ascendenta care a adus maxime ale zile situate in general cu peste un procent peste nivelul de referinta pentru ca finalul sesiunii de tranzactionare sa aduca corectii pana la un nivel al variatiilor cuprins intre -0.31% (BET-NG) si +0.85% (BET).

Indicele BET a realizat cea mai mare crestere procentuala a zilei datorita in mare parte cresterilor realizate de actiunile bancare (BRD +3.50%, Banca Transilvania +2.67%). In cazul indicelui energetic BET-NG evolutia negativa a fost datorata scaderilor suferite de titlurile OMV Petrom (-2.78%) si Transgaz (- 1.06%), care au depasit ca importanta cresterile realizate de Transelectrica (+3.08%) si Rompetrol Rafinare (+2.26%).

Evolutia stationara a indicelui BET-FI a reflectat influentele contrare ale variatiilor actiunilor SIF4 Muntenia (+0.54%) si SIF1 Banat Crisana (-0.48%). Valoarea tranzactiilor de pe pietele de actiuni si obligatiuni ale sectiunii BVB au cumulat astazi 17.67, respectiv 5.23 milioane de lei. Pe sectiunea RASDAQ tranzactiile cu actiuni au totalizat 405 mii de lei.