Pietele europene au realizat astazi cresteri semnificative, alimentate in principal de succesul ofertei de obligatiuni guvernamentale ale Portugaliei care a sporit increderea investitorilor in abilitatea autoritatilor ale Uniunii de a limita efectele crizei financiare. Sectorul bancar a beneficiat cel mai mult de efectele pozitive ale stirilor zilei, indicele Stoxx 600 Banks avansand cu 4.80%; la randul sau, indicele Sotxx 600 Insurance a inregistrat o crestere de 2.47%.

Inundatiile din Australia au afectat negativ productia de materii prime, conducand la o crestere a cotatiei acestora pe pietele de marfuri si la avansul actiunilor din sectorul minier. Portugalia a vandut obligatiuni la termen de 10 ani in valoare de 599 de milioane de euro, randamentul de 6.716% realizat fiind in scadere fata de cel de 6.806% de la licitatia anterioara. Raportul cerere/oferta a fost la randul sau in crestere, atingand nivelul de 3.2 fata de 2.1 la licitatia similara din noiembrie.

Rezultatul a oferit motive de incredere pentru investitori privind licitatiile similare care vor fi desfasurate maine de Spania si Italia. Produsul intern brut al Germaniei a crescut cu 3.6% in 2010, cea mai rapida dezvoltare din ultimii 20 de ani, dupa scaderea de 4.7% suferita in 2009. Cresterea a fost in linie cu estimarea medie a economistilor.