Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi evolutii mixte, osciland de ambele parti ale nivelelor de referinta pe parcursul sesiunii de tranzactionare pentru a incheia ziua in majoritate in crestere. Principala exceptie a fost indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare, care a coborat astazi cu 0.25% dupa ce anterior oscilase intre -1.11% si +0.54%; dintre componentele sale doar SIF1 Banat Crisana (+0.47%) a reusit sa termine ziua deasupra nivelului de referinta.

Indicele energetic BET-NG a incheiat sesiunea in scadere usoara cu 0.05% dupa ce cresterea de 1.90% a actiunilor OMV Petrom a fost compensata in mare parte de scaderea titlurilor Rompertol Rafinare (-2.95%) si Transelectrica (-0.47%). Indicii ROTX si BET au reusit cele mai mari aprecieri ale zilei, datorita in principal evolutiei pozitive a actiunilor SNP si, intr-o mai mica masura, a celor bancare (Banca Transilvania +0.71%, BRD +0.42%, Erste Group Bank +0.34%).

Valoarea tranzactiilor cu actiuni pe sectiunea BVB a fost astazi de 26.82 milioane de lei, in timp ce pe sectiunea RASDAQ s-au totalizat 517 mii de lei.