Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput sesiunea de astazi cu scaderi de cateva zecimi de procent, urmate de cresteri sustinute care au condus la maxime ale zilei situate cu peste o jumatate de procent deasupra valorilor de referinta. Indicele BET-FI a realizat cea mai mare crestere procentuala, de 2.53%, dupa ce dintre componentele sale doar SIF4 Muntenia (+0.81%) nu a reusit astazi o crestere zilnica de peste doua procente.

Indicele energetic BET-NG (+0.08%) a fost singurul care a incheiat ziua in apropierea valorii de inchidere de ieri, dupa ce scaderea actiunilor Transelectrica (-1.78%) si Rompetrol Rafinare (-0.83%) a redus efectele cresterii de 1.29% a titlurilor OMV Petrom. Indicele BET s-a apreciat cu 0.46%, la aceasta evolutie contribuind alaturi de actiunile SNP si cele Banca Transilvania (+0.99%); in cazul indicelui ROTX (+0.50%) la acestea s-a adaugat si cresterea de 0.40% a actiunilor Erste Group Bank.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a fost de 15.73 milioane de lei, iar piata de produse structurate a totalizat 109 mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ totalul zilei pe piata de actiuni a fost de 869 de mii de lei.