Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput saptamana cu evolutii indecise, osciland in jurul valorilor de inchidere de vineri pentru a incheia sesiunea cu cresteri usoare realizate in perioada de pre-inchidere; exceptiile au fost date de indicii BET-FI (+1.08%) si BET-NG (-0.35%), ale caror tendinte de evolutie din a doua jumatate a sesiunii au fost suficient de importante pentru a nu fi afectate semnificativ de variatiile de pre-inchidere.

La cresterea indicelui societatilor de investitii financiare au contribuit toate cele cinci SIF-uri, doar SIF1 (+0.93%) si SIF2 (+0.78%) nereusind sa se aprecieze cu peste un procent. Indicii BET si ROTX au avansat cu 0.19%, dupa ce avansul actiunilor BRD (+2.14%) a fost partial compensat de scaderea suferita de Transgaz (-1.17%) si Erste Group Bank (-1.09%). Titlurile TGN au fost, alaturi de cele Transelectrica (-1.41%), principala cauza a evolutiei negative a indicelui energetic BET-NG.

Pe sectiunea BVB tranzactiile cu actiuni, obligatiuni si produse structurate au totalizat 15.2`, 22.05 respectiv 0.44 milioane de lei. Sectiunea RASDAQ a inregistrat tranzactii cu actiuni in valoare de 494 mii de lei.