Principalii indici ai europene au avansat astazi, decizia unanima de ieri a Fed-ului de mentinere a masurilor de stimulare economica din SUA, precum si datele macroeconomice si rezultatele financiare pozitive ale zilei, compensand efectele negative ale scaderii de catre Standard & Poor's a rating-ului de tara al Japoniei la AA-. Moneda europeana a avansat in fata yen-ului japonez si a francului elvetian, avand insa doar o evolutie oscilanta fata de dolarul american.

Indicele de incredere a consumatorilor si a mediului de afaceri in perspectivele de evolutie ale economiei zonei euro, publicat de Comisia Europeana, a coborat in ianuarie la 106.5 de la 1-6.6 in decembrie, mentinandu-se in apropierea celui mai ridicat nivel din ultimii trei ani. Asteptarile economistilor indicasera o crestere pana la 106.7.

Inflatia din Germania a accelerat in ianuarie, indicele preturilor de consum calculat dupa metoda europeana avansand cu 2% fata de cresterea de 1.9% din decembrie. Cresterea a fost cea mai ridicata de dupa octombrie 2008, insa s-a situat sub asteptarile medii de 2.2% ale analistilor economici.