Casa de brokeraj Tradeville a incheiat prima luna a acestui an pe primul loc in topul intermediarilor de pe piata derivatelor a Bursei din Sibiu, cu un rulaj de aproape 23.737 contracte, fiind urmata de KBC Securities si Estinvest, a anuntat operatorul pietei. Societatea de la pozitia a doua in top a incheiat 21.588 de contracte, iar brokerii de la Estinvest au incheiat aproape 20.000 de contracte.

Topul intermediarilor SibexFoto: Hotnews

Pe locul patru se afla WBS Romania cu 19.518 contracte, majoritatea realizate pe derivatul Dow Jones Industrial Average, in vreme ce pe cinci s-a aflat Intercapital Invest cu putin peste 17.000 de contracte incheiate.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de SSIF Broker (16.933 contracte), Delta Valori Mobiliare (16.562 contracte), IFB Finwest (10.805 contracte), Fairwind Securities (5.369 contracte) si Target Capital (3.978 contracte).

Numarul intermediarilor care au activat in luna ianuarie pe piata futures la Bursa din Sibiu a fost de 29, acestia incheind in total 89.291 contracte.

HTI, cel mai activ intermediar pe piata spot

Pe segmentul spot administrat de Bursa din Sibiu, cel mai activ intermediar din prima luna a anului a fost HTI, valoarea transferurilor realizate de societate fiind de 4,7 milioane de lei, SSIF Intercapital s-a clasat pe doi cu schimburi echivalente cu 3,4 milioane de lei, podiumul fiind completat de WBS Romania cu o valoare a tranzactiilor de 1,4 milioane de lei.

In ianuarie, pe segmentul spot administrat de Bursa din Sibiu au tranzactionat 13 intermediari, valoarea totala a tranzactiilor fiind de peste 5 milioane de lei.