Pietele europene au inregistrat astazi evolutii mixte, cresterile din debutul sesiunii de tranzactionare fiind urmate de corectii dupa ce agentia Standard & Poor's a anuntat reducerea rating-ului Irlandei, iar companiile europene au raportat rezultate financiare sub asteptari. Sectoarele minier si de tehnologie au realizat cele mai bune evolutii ale zilei, in timp ce declinul cel mai important a fost inregistrat de sectorul de productie industriala.

Indicele PMI Construction publicat de Markit Economics pentru Marea Britanie a avansat in ianuarie pana la 53.7 de la 49.1 in decembrie (valorile peste 50 indica o crestere sectoriala), ajutat de imbunatatirea conditiilor meteo. Asteptarile economistilor indicasera o crestere pana la 49.5.

Preturile de productie din zona euro au avansat in decembrie cu 5.3% fata de anul anterior, cea mai mare crestere din ultimii doi ani, pe fondul cresterii costurilor la energie si combustibili. Cresterea a depasit avansul de 4.5% din luna noiembrie, precum si estimarile medii de 5.2% ale economistilor. Costurile la energie au crescut cu 11.3% fata de decembrie 2009.