Pietele europene au inceput saptamana continuand tendinta de apreciere a ultimelor zile. Indicele DJ Stoxx 600 a avansat cu un procent pana la 288.74, a cincea zi de cresteri consecutive reprezentand cea mai lunga serie pozitiva a sa din ultimele doua luni. Indicele de incredere a investitorilor din zona euro, publicat de Sentix, a avansat in februarie la 16.7 de la 10.6 in luna anterioara, atingand cel mai ridicat nivel de dupa septembrie 2007.

Comenzile industriale din Germania au scazut in decembrie mai mult decat asteptarile, dupa cresterea peste estimari din luna anterioara. Volumul comenzilor a coborat cu 3.4% fata de noiembrie (ajustat sezonier si pentru inflatie). Asteptarile economistilor indicasera o crestere de 1.5%.

Fata de decembrie 2009 comenzile industriale au crescut cu 19.7%. Yves Mersch, guvernatorul Bancii Centrale a Luxemburgului si membru al consiliului Bancii Centrale Europene a declarat astazi ca estimarile din decembrie ale ECB indica scaderea inflatiei la finalul anului 2011 sub nivelul de 2%, oferind credibilitate asteptarilor privind mentinerea nivelului redus al dobanzii de referinta.