Scaderi pe linie ale preturilor futures la Sibex

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 10 februarie 2011, 17:45 Economie | Burse

Pe piata Sibex, penultima sedinta de tranzactionare a saptamanii a stat sub semnul unor corectii generalizate. Ca urmare, participantii au fost mai rezervati in aplicarea strategiilor, volumul de transfer fiind unul destul de modest. La ora 17:15, numarul contractelor era de 2.300, cu o valoare de 7,8 milioane de lei.

Pe segmentul financiar, scaderile sau fost destul de ample, pe fondul acestora strategiile pe vanzare fiind castigatoare. Totusi, volumul a reflectat faptul ca investitorii au actionat cu prudenta. Numarul contractelor cu derivatele pe actiunile SIF5 Oltenia incheiate se situa, la ora 17:15, la circa 1.800, participantii tranzactionand pe trei scadente. Orizontul apropiat martie era cel mai lichid cu 1.650 contracte. Pentru acesta, cotatia DESIF5 se deprecia cu 1,77%. Pentru iunie si septembrie 2011 DESIF5 scadeau cu 1,5 si 1,06%.

Speculatorii futures au estimat din nou scaderi si pentru derivatele pe actiunile Fondul Proprietatea, tranzactionand ambele scadente listate. Numarul contractelor DEFPR realizate depasea 100 iar cotatiile se depreciau cu 1,35% pentru scadenta martie si cu 1,62% pe scadenta iunie. Derivatul pe actiunile Fondul Proprietatea este un produs financiar care permite tranzactionarea pretului actiunilor Fondul Proprietatea (FP) cu o investitie initiala de pana la 7 ori mai mica decat cea necesara pentru tranzactionarea actiunilor propriu-zise la bursa de valori.

Pe minus s-au aflat si cotatiile futures ale Dow Jones, tranzactionate in raport cu toate termenele disponibile. Directia negativa s-a inregistrat in conditiile in care indicii burselor europene precum si cotatia futures a indicelui DJIA pe piata americana au inregistrat scaderi importante desi in SUA a fost publicat raportul privind numarul cererilor de ajutor de somaj, raport care arata imbunatatirea climatului economic american. Numarul oamenilor care au aplicat pentru ajutor de somaj a scazut saptamana precedenta la 383.000, cel mai scazut nivel inregistrat din luna iulie 2008 pana in prezent. Nivelul prognozat de specialisti a fost de 411.000.

Pe scadenta martie 2011 cotatia indicelui afisa un minus de 10 puncte, in timp ce pe scadenta iunie 2011 scaderea inregistrata era de 0,17 procente. Pe scadenta septembrie 2011 investitorii tranzactionau indicele american la un pret cu 17 puncte mai mic decat cel de la inchiderea sedintei precedente de tranzactionare iar pe scadenta decembrie 2011 indicele inregistra un minus de 20 puncte.

Pe segmentul marfuri, cotatia aurului scadea la ora 17:30 cu 8,7 dolari pe scadenta februarie 2011. In cazul SIBGOLD_RON activul suport este 1 Gold Troy Ounce (31,1034768 grame Aur puritate 995).


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

354 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri