Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput saptamana cu o sesiune de evolutii pronuntat negative, valorile la inchidere fiind cu peste o jumatate de procent sub cele de la finalul zilei de vineri. Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a suferit cea mai mare scadere zilnica, de 0.91%, dupa ce doar doua dintre componentele sale (SIF5 Oltenia +0%, SIF2Moldova -0.25%) nu au pierderi corectii de peste un procent.

Indicele BET-NG a realizat cea mai redusa corectie a zilei, de doar 0.50%, cauzata in principal de scaderea de 2.14% a actiunilor OMV Petrom. Indicele BET a coborat la randul sau cu 0.52% pana la 5642.37 puncte, titlurile OMV Petrom si cele BRD (-1.70%) fiind raspunzatoare pentru majoritatea declinului acestuia; in cazul indicelui ROTX la scaderea de 0.74% a contribuit suplimentar si declinul de 0.37% al actiunilor Erste Group Bank.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a scazut astazi la 26.76 milioane de lei, iar pe piata de produse structurate s-au realizat tranzactii in valoare de 1.21 milioane de lei. Pe sectiunea RASDAQ totalul zilei pe piata de actiuni a fost de 731 de mii de lei.