​Pretul petrolului era in scadere pe pietele asiatice, dupa asigurarea venita din partea Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol ca va lua masuri in cazul unor perturbari care ar putea sa apara in aprovizionarea cu titei.

Potrivit France Presse, in tranzactiile de vineri dimineata, barilul de petrol "light sweet crude" - cu termen de livrare in luna aprilie - s-a ieftinit cu 40 de centi si a ajuns la valoarea de 96,88 dolari.

La randul sau, pretul petrolului Brent din Marea Nordului - cu acelasi termen de livrare - a scazut cu 47 de centi si a atins nivelul de 110,89 dolari/baril.​

Joi, pretul petrolului a atins o cota moderata fata de cresterile substantiale, de miercuri de pana la 120 de dolari pe baril la Londra si aproape 100 in New York, ghidat in continuare, de criza din Libia si de teama unui "efect de domino" in lumea araba. Un baril de titei Brent din Marea Nordului s-a stabilit la la 111,36 de dolari la Londra.

La New York Mercantile Exchange (Nymex), un baril de titei a fost cotat la 97,28 de dolari. In comertul asiatic, WTI s-a aflat la 103,41 de dolari pe baril, cel mai inalt nivel din 2008.