Petrolul continua sa se scumpeasca, pe fondul scepticismului privind capacitatea Venezuelei de a gasi o solutie privind criza din Libia, sustin analistii citati de France Presse.

Pe pietele asiatice, in tranzactiile de vineri dimineata, pretul petrolului "light sweet crude" - cu termen de livrare in luna aprilie - a inregistrat o crestere de 45 de centi si a ajuns la valoarea de 102,36 dolari/baril.

Petrolul Brent, din Marea Nordului - cu acelasi termen de livrare - s-a scumpit cu 21 de centi si a ajuns la nivelul de 115 dolari/baril.

Liga Araba a anuntat ca va discuta un plan de pace pentru Libia, propus de presedintele Venezuelei, Hugo Chavez. Multi analisti considera ca acest plan nu are foarte multa credibilitate, cu toate ca a determinat unii investitori sa iasa de pe pozitiile speculative recente. "Daca vine de la Chavez, ar putea sa nu aiba prea multa substanta" - a comentat un analist din Singapore, citat de agentiile internationale de presa.

Acest plan are in vedere infiintarea unei comisii formata din reprezentanti ai tarilor din Americai Latine, Europa si Orientul Mijlociu, care sa intermedieze negocieri intre liderul libian Muammar Khadafi si fortele rebele care incearca sa il alunge de la putere.