Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi evolutii predominant negative, cu cresteri abrupte la finalul sesiunii de tranzactionare care au condus la variatii la inchidere in majoritate pozitive. Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a fost principala exceptie, ramanand deasupra nivelului de referinta pe parcursul majoritatii sedintei de astazi si incheind ziua cu o crestere de 0.85% pana la 24641.11 puncte dupa ce toate componentele sale au reusit inchideri pozitive.

Indicele BET a reusit sa incheie ziua cu putin peste nivelul de la finalul sesiunii de vineri, cresterea de 0.05% pana la 5847 puncte venind dupa ce avansul actiunilor OMV Petrom (+2.07%) a compensat scaderile suferite de restul actiunilor energetice.

Indicele BET-NG al sectorului energetic a suferit insa cea mai mare scadere a zilei, de 0.42%, scaderile suferite de Transelectrica (-2.79%), Rompetrol Rafinare (-1.79%), Condmag (-3.60%) si Dafora (-4.36%) avand o pondere mai mare decat cresterea titlurilor SNP.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a fost de 44.08 milioane de lei, iar pietele de obligatiuni si produse structurate au totalizat 4.62, respectiv 2.2 milioane de lei. Pe sectiunea RASDAQ totalul zilei a fost de 755 de mii de lei.