Indicii bursieri europeni au crescut astazi usor, pe fondul ieftinirii pretului petrolului, in ciuda temerilor investitorilor cu privire la probabilitatea ca Banca Centrala Europeana sa mareasca in mod repetat dobanda cheie in 2011.

Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a declarat ieri ca bancile centrale vor actiona coordonat pentru a nu lasa pretul petrolului sa mareasca excesiv inflatia. Ministrul Industriei Petroliere din Kuweit a declarat astazi ca a purtat discutii cu alti membri OPEC pentru marirea productiei de petrol.

Actiunile din sectorul telecomunicatiilor au inregistrat cresteri notabile, dupa ce analistii Morgan Stanley au crescut recomandarea pentru sector la "maximum overweight", motivandu-si decizia prin potentialul companiilor de a anunta rezultate peste asteptari si prin randamentele dividendelor aflate la nivele ridicate. In ciuda cresterilor din piata de capital si a declaratiilor ce semnaleaza mariri de dobanda pentru moneda Euro, cotatia EURUSD a inregistrat scaderi, ajungand in jurul nivelului de 1,39.