Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi evolutii consistent pozitive, apreciindu-se temporar cu peste un procent fata de valorile de inchidere de ieri si incheind sesiunea de tranzactionare cu cresteri de peste o jumatate de procent.

Indicele BET-FI a fost singurul care a reusit sa isi mentina un avans de peste un procent la finalul zilei, la inchiderea de 26971.49 de puncte (+1.05%) contribuind pozitiv doar cele cinci SIF-uri dupa ce actiunile Fondul Proprietatea au incheiat ziua stationar. Indicii BET si ROTX au avansat cu 0.71%, respectiv 0.72% dupa ce evolutia negativa a actiunilor BRD (-0.86%) a fost compensata de cresterile realizate de titlurile OMV Petrom (+2.63%), Banca Transilvania (+1.23%) si Erste Group Bank (+1.37%).

Indicele energetic BET-NG a crescut la randul sau cu 0.70%, actiunile Rompetrol Rafinare (-1.79%) si Rompetrol Well Services (-4%) fiind principalele influente negative asupra variatiei sale zilnice. Valoarea tranzactiilor cu actiuni si produse structurate de pe sectiunea BVB a fost astazi de 32.39 milioane de lei, respectiv 515 mii de lei. Sectiunea RASDAQ a totalizat la randul sau 799 mii de lei.