Pietele europene de capital au inregistrat astazi cresteri semnificative, cresterea apetitului pentru risc al investitorilor venind pe fondul datelor macroeconomice pozitive si al evolutiilor favorabile din sectorul financiar. Comenzile industriale din Germania au avansat in luna februarie cu 2.4% fata de ianuarie, luna in care crescusera cu 3.1%.

Evolutia a depasit semnificativ asteptarile medii de crestere cu 0.5% ale analistilor economici. Fata de aceeasi luna a anului 2010 volumul comenzilor industriale a crescut cu 20.1%. Productia industriala din Marea Britanie a ramas neschimbata in februarie, contrat asteptarilor medii de crestere cu 0.6% ale analistilor economici. Incluzand activitatea miniera, nivelul productiei a scazut cu 1.2% fata de luna anterioara.

Cresterea anuala a indicelui preturilor de consum din Elvetia a fost de 1% in luna martie, depasind asteptarile de 0.5% ale analistilor care estimasera o evolutie similara celei din luna ianuarie. Portugalia a vandut astazi obligatiuni la 6 si 12 luni cu randamente medii de 5.117%, respectiv 5.902%. Tot astazi Journal de Negocios a citat ministrul de finante portughez Fernando Teixeira dos Santos ca declarand ca tara are nevoie sa recurga la ajutorul financiar al Uniunii Europene.