La Sibex, in penultima sedinta a saptamanii, s-a observat o stare accentuata de prudenta a participantilor, acestia preferand sa stea mai degraba in expectativa. Situatia s-a datorat volatilitatii reduse, culoarele de pret dintre minimele si maximele zilei fiind inguste, precum si lipsei conturarii unei directii clar a preturilor. Ca urmare, volumul de transfer a fost unul redus, pana la ora 17:30 fiind incheiate doar 1.000 de contracte cu o valoare de 3,8 milioane de lei.

Derivatele pe actiunile SIF5 au ramas cele mai lichide, cu 770 contracte incheiate pana la ora 17:30.

In ceea ce priveste cotatiile, s-a mizat pe cresteri usoare pe termen scurt si mediu respectiv pe scaderi pe termen lung. Scadenta iunie a fost, ca de obicei, orizontul investitional favorit al speculatorilor, atragand cea mai mare parte a transferurilor. Ca urmare, in pofida prudentei care s-a observat pe piata, numarul pozitiilor futures DESIF5 deschise pe aceasta a crescut apropiindu-se foarte puternic de pragul de 20.000.

La ora 17:30, cotatia DESIF5 iunie crestea cu doar 0,16%. Pentru septembrie DESIF5 cresteau de asemena usor, cu 0,57%,. In schimb, pentru decembrie 2011 si martie 2012 cotatiile DESIF5 pierdeau cate 0,55 si 0,68%.

Pe segmentul indici, la aceeasi ora, se observa un volum redus de 172 contracte, incheiate pe fondul unor cresteri modeste. Si indicii burselor europene au evoluat mixt iar in SUA deschiderea NYSE a fost de asemenea mixta dupa ce guvernul american a raportat faptul ca, saptamana trecuta, numarul persoanelor care au aplicat pentru ajutor de somaj a fost mai mic iar retailerii au raportat vanzari mai mari in martie.

Departamentul de Comert a raportat ca 382.000 de persoane au aplicat pentru ajutor de somaj saptamana precedenta, inregistrandu-se cea de a treia scadere din ultimele teri saptamani. La Sibex, indicele DJIA crestea la ora 17:30 cu 20 puncte pe scadenta iunie, in timp ce pe scadenta septembrie se aprecia cu 35 puncte. Pe scadenta decembrie 2011 indicele american crestea cu 45 puncte.

In piata derivatelor valutare, euro a revenit pe plus fata de leu pe scadenta iunie in timp ce leul si-a continuat aprecierea pe scadenta septembrie. Prin urmare, pentru scadenta scurta (iunie) leul pierdea 2,14 bani in timp ce pe septembrie, cresterea monedei nationale era de doar 0,12 bani.

Pe piata spot s-a inregistrat un volum de 1515 actiuni SBX, cotatia crescand cu 3 bani, pana la 1,55 lei.