Liviu Tudor, Tiriac si Dascalu, fac primul patronat din imobiliare. Omul de afaceri Liviu Tudor a fondat alaturi de alti investitori in imobiliare precum Ion Tiriac si Iulian Dascalu primul patronat care isi propune sa devina o voce puternica in dialogul cu autoritatile care reglementeaza aceasta piata. Asociatia denumita Patronatul Proprietarilor de Cladiri din Romania (RABO) a fost afiliata la European Property Federation (EPF), o organizatie care reuneste investitori cu un portofoliu imobiliar evaluat la 1.100 de miliarde de euro si are un secretariat la Bruxelles, in Belgia, pentru a monitoriza mai atent schimbarile legislative din domeniu, scrie Ziarul Financiar.

Business reportFoto: Colaj foto

Care este factura pentru mobilele angajatilor statului? Telefonul de serviciu este primul pe lista beneficiilor pe care angajatorii il ofera salariatilor lor. Nici institutiile si companiile de stat nu fac exceptie, zeci de mii de angajati avand un mobil care este platit, fie partial, fie integral, din bugetul statului. Revista Capital a solicitat tuturor ministerelor, dar si altor institutii si companii de stat, sa furnizeze informatii despre tarifele platite de fiecare organizatie pentru servicii de telefonie. Spre exemplu, la Secretariatul General al Guvernului, numarul de abonamente la telefonia mobila a fost redus, pe parcursul anului 2010, in vederea diminuarii cheltuielilor bugetare, de la 408 de abonamente la 125 de abonamente.

Aproape 70% din cererea pentru locuinte din Bucuresti vizeaza piata veche-studiu. Cererea din Bucuresti vizeaza in continuare piata locuintelor vechi, care atrage 69% din potentialii clienti, in special pentru ca preturile sunt mai mici decat ale celor noi, arata o analiza imopedia.ro realizata in primul trimestru pe baza datelor disponibile pe portalul imobiliar. Din punct de vedere al bugetelor pentru piata noua, 20% din cerere cauta locuinte sub 60.000 euro, 14% au bugete de 60.000-70.000 euro, 23% sunt interesati de preturi de 70-80.000 euro, iar 36% sunt dispusi sa investeasca intre 80.000 si 90.000 euro. Doar 7% sunt interesati de bugete de peste 90.000 de euro, scrie Gandul.

Presedintele RABO: "Industria imobiliara exista, dar nu sunt tranzactii". Industria imobiliara exista, sunt inchirieri, dar nu se fac tranzactii de vanzare-cumparare, este de parere Liviu Tudor, fondatorul si presedintele Patronatului Proprietarilor de Cladiri din Romania (RABO), care s-a lansat, ieri, la Bruxelles. Domnia sa sustine ca lipsa finantarii si increderii reprezinta principalele probleme ale acestei piete, care, timp de doi ani, a fost amortita. In acest moment, sectorul de real-estate a inceput sa se dezghete, a mai apreciat Liviu Tudor, estimand ca se va reduce gradul de neocupare al imobilelor, in urmatorii doi ani, preturile chiriilor scazand, dar nu foarte mult, scrie Bursa.

Bilant 2010: UE ramane din nou cu promisiuni neonorate fata de tarile sarace. Uniunea Europeana nu si-a respectat in 2010 promisiunea de a dona 0,56% din veniturile sale brute tarilor in curs de dezvoltare. Desi multe state membre si-au crescut contributiile fata de anul precedent, promisiunile majoritatii raman neonorate. Noile cifre publicate de Comsie arata ca UE a alocat totusi, anul trecut, o suma record de 53,8 miliarde euro. Comisarul european pentru dezvoltare, Andris Piebalgs, a prezentat cifrele preliminare pentru 2010 privind asistenta oficiala pentru dezvoltare alocata de UE si de cele 27 de state membre ale acesteia. Ajutorul a crescut cu aproximativ 4,5 miliarde EUR in comparatie cu 2009, ajungand la o suma totala de 53,8 miliarde EUR, potrivit EurActiv.ro.

Jerome Olive - Dacia: "Avem furnizori din Romania care in viitor vor aproviziona si uzina din Tanger". Directorul general al Automobile Dacia, Jerome Olive, a declarat intr-un interviu exclusiv acordat revistei Capital ca uzina din Tanger nu trebuie considerata o amenintare pentru viitorul fabricii din Romania. Mai mult, aceasta trebuie privita ca o oportunitate pentru Romania si pentru furnizorii de aici, care vor putea livra componente marocanilor. Cu conditia ca oferta sa fie competitiva.

Datoriile primelor 150 de companii de stat se ridica la 4,2% din PIB. Stocul de arierate ale primelor 150 de companii de stat a crescut pana la 4,2% din PIB, nivel atins in 2010, potrivit Consiliului Fiscal. Datoriile tuturor celor 722 de companii de stat totalizau, in luna iunie a anului trecut, aproximativ 4,8% din PIB. "Primele zece intreprinderi publice acumuleaza o pondere de 73% din totalul arieratelor. Acumularea de pierderi si datorii in sectorul companiilor de stat reprezinta un risc la adresa sustenabilitatii finantelor publice pe termen mediu", a declarat presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, scrie Adevarul.

Secretul Danone, pastrat langa Paris: numele adaptat fiecarei tari, iar reteta, schimbata periodic. Pe culoarele centrului de cercetare Daniel Carasso detinut de Danone aproape de Paris, un afis se repeta la fiecare cativa metri. Protagonistul este un baietel de culoare, cu un dinte lipsa care zambeste larg. Pe afis mai apare, insa la dimensiuni mai mici un baton. Misterul afisului este dezlegat de catre Francois Colomban, R&D Dairy Food Design Director al centrului de cercetare de langa Paris, scrie Ziarul Financiar.

Harta salariilor: Cine va primi mariri in 2011 si cine nu. La finalul lunii martie, cand a fost proclamata oficial iesirea din recesiune, harta salariilor din Romania arata surprinzator: in ciuda lamentarilor, salariile bucurestenilor au crescut constant pe timp de criza, in timp ce in restul tarii au scazut progresiv. Cu trei exceptii: Timisoara, Sibiu si Brasov. In schimb, "vedeta" Provinciei, Clujul, o duce tot mai rau. Domeniile in care nu prea exista diferente de salarizare intre Bucuresti si alte orase importante din Romania sunt bancar si IT; la polul opus, discrepante reale exista in retail si industrie, e de parere Bogdan Florea, directorul general al companiei de recrutare si leasing de personal Trenkwalder, scrie Capital.

Citeste si: