Actionari ai Bursei de la Bucuresti propun injumatatirea valorii nominale a actiunilor BVB si distribuirea sub forma de dividend extraordinar a sumei rezultate

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 13 aprilie 2011, 11:04 Economie | Burse

O serie de actionari ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au propus reducerea valorii nominale a unei actiuni BVB de la zece lei la cinci lei si distribuirea sumei rezultate catre toti actionarii sub forma de dividend extraordinar, se arata intr-un comunicat al societatii. Reprezentantii BVB au precizat ca in acest sens au primit trei cereri de completare a ordinii de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, convocata in perioada 29-30 aprilie.

"Bursa de Valori Bucuresti informeaza asupra faptului ca in data de 12 aprilie 2011 au fost primite trei cereri de completare a ordinii de zi a Adunarii Generale Extraordinare a actionarilor, convocata in data de 29/30 aprilie 2011, din partea unor actionari ai societatii, prin care se solicita introducerea urmatorului punct nou: <<Aprobarea diminuarii capitalului social al SC Bursa de Valori Bucuresti SA prin reducerea valorii nominale a unei actiuni de la 10 lei la 5 lei si distribuirea sumei rezultate catre actionari sub forma de dividend extraordinar>>, se arata in comunicat.

Reprezentantii BVB spun ca cererile actionarilor vor fi verificate sub aspectul indeplinirii cerintelor de fond si forma cerute de legislatia romana incidenta si instructiunile din Convocatorul relevant, iar Consiliul Bursei va analiza cererile primite de societate si va lua masurile necesare, conform prevederilor legale.

Daca cererea va fi aprobata de AGEA, actionarii BVB vor primi dividende extraordinare in valoare de 38,3 milioane de lei.

Actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au fost listate in luna iunie a anului trecut, pe platforma proprie, la Categoria II. BVB are un capital social de 76,74 milioane de lei.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Superbrands

Help Net, 19 ani de excelenta pe piata farma

Help Net Farma opereaza una dintre cele mai importante retele de farmacii din Romania si face parte alaturi de Green Net - importatorul si distribuitorul de suplimenti nutritivi si dezvoltatorul lantului exclusivist Beautik Haute Perfumerie, din grupul Farmexim, primul importator si distribuitor de produse farmaceutice din Romania.

431 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă