O serie de actionari ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au propus reducerea valorii nominale a unei actiuni BVB de la zece lei la cinci lei si distribuirea sumei rezultate catre toti actionarii sub forma de dividend extraordinar, se arata intr-un comunicat al societatii. Reprezentantii BVB au precizat ca in acest sens au primit trei cereri de completare a ordinii de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, convocata in perioada 29-30 aprilie.

"Bursa de Valori Bucuresti informeaza asupra faptului ca in data de 12 aprilie 2011 au fost primite trei cereri de completare a ordinii de zi a Adunarii Generale Extraordinare a actionarilor, convocata in data de 29/30 aprilie 2011, din partea unor actionari ai societatii, prin care se solicita introducerea urmatorului punct nou: <>, se arata in comunicat.

Reprezentantii BVB spun ca cererile actionarilor vor fi verificate sub aspectul indeplinirii cerintelor de fond si forma cerute de legislatia romana incidenta si instructiunile din Convocatorul relevant, iar Consiliul Bursei va analiza cererile primite de societate si va lua masurile necesare, conform prevederilor legale.

Daca cererea va fi aprobata de AGEA, actionarii BVB vor primi dividende extraordinare in valoare de 38,3 milioane de lei.

Actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au fost listate in luna iunie a anului trecut, pe platforma proprie, la Categoria II. BVB are un capital social de 76,74 milioane de lei.