Pietele europene au incheiat saptamana cu evolutii predominant pozitive, pe fondul datelor macroeconomice peste asteptari publicate in SUA si al rezultatelor financiare pozitive ale companiilor europene. Moneda unica europeana s-a depreciat usor in raport cu principalii parteneri comerciali in contextul unei cresteri a cotatiei dolarului american. Sectorul energetic si cel de materii prime au suferit scaderi astazi, in timp ce evolutii pozitive au fost realizate de sectoarele de servicii financiare si productie industriala.

Indicele preturilor de consum din zona euro a inregistrat in martie cel mai rapid ritm de crestere din ultimii doi ani, nivelul de 2.7% venind dupa ce cresterea din luna februarie a fost de 2.4%.

Analistii Standard & Poor's au estimat ca economia Portugaliei ar putea suferi o contractie cumulata de 3.2% in urmatorii doi ani, situatie care ar accentua dificultatile pe care le are de depasit guvernul pentru echilibrarea deficitului bugetar. Ministrul de finante al Greciei a declarat ca tara sa intentioneaza sa realizeze in urmatorii patru ani reduceri de cheltuieli de 26 de miliarde de dolari si vanzari de active in valoare de 50 de miliarde de dolari pentru a evita o restructurare a datoriei publice