Bursele din Asia au crescut miercuri sustinute de rezultatele bune anuntate de producatorul de cipuri Intel. Investitorii se orienteaza spre aur, argint si dolarul australian, ajuns la o cotatie record fata de dolarul american. Un dolar SUA tot mai slab ii determina pe investitori sa se orienteze spre titeiul Brent care se apropie de 122 dolari pe baril si spre cupru sau aur, care aproape atinge un record nominal, scrie Reuters.

Dupa inchiderea bursei de pe Wall Street, Intel a anuntat marti seara vanzari puternice si a prognozat venituri trimestriale cu mult peste estimarile analistilor.

Indicele Nikkei al bursei din Japonia a crescut miercuri cu 1,4%. Indicele MSCI Asia Pacific a crescut 1,4 procente.

Euro este tranzactionat miercuri pe pietele asiatice cu 1,4365 dolari, un pic mai mult decat minimul ultimelor doua saptamani inregistrat luni.

Dolarul australian a devenit din nou de mare interes pentru investitori, acesta atingand un nou record al ultimilor 29 de ani, 1,0599 dolari americani.

Aurul se comercializeaza cu 1.497 dolari uncia, foarte aproape de un nou record, in timp ce argintul a ajuns la cel mai mare pret din ultimii 31 de ani, 44,27 dolari o uncie. Un dolar mai slab tinde sa sporeasca atractivitatea marfurilor care sunt in mare parte la preturi in moneda americana.

Pretul petrolului a urcat, ajutat de o crestere mai mare decat se estimase a stocurilor SUA. Petrolul Brent a crescut cu 0,5 la suta, la 121,95 dolari pe baril si titeiul american a castigat 0,6 procente pana la 108,95 dolari.