Ministerul Finantelor Publice a propus acordarea unui divident de 0,03141 lei/actiune de catre Fondul Proprietatea, de doua ori mai mult decat se prevedea initial pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor, de 0,01569 lei/titlu, se arata intr-un comunicat remis BVB. Astfel, statul ar primi 432,77 milioane de lei daca solicitarea MFP va fi aprobata de catre actionarii FP, fata de 216,18 milioane de lei cat a fost propunerea administratorului Franklin Templeton.

Fondul Propietatea anuntase in data de 13 aprilie ca un "actionar ce detine mai mult de 5% din capitalul social" a cerut majorarea valorii dividendelor, insa la solicitarea CNVM a facut publica identitatea acestuia.

"Ca urmare a solicitarii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitate de administrator unic si societate de administrare a

investitiilor Fondului Proprietatea, prin prezenta, precizeaza ca introducerea de noi puncte pe ordinea de zi a Convocatorului Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor SC Fondul Proprietatea SA programata pentru data de 27 aprilie 2011 a fost solicitata de catre actionarul semnificativ Statul Roman reprezentat legal de Ministerul Finantelor Publice", se arata in comunicat.

Pe langa majorarea valoarii brute a dividendului, Ministerul Finantelor a mai propus aprobarea datei de 10 mai 2011 ca "data de inregistrare", in loc de 16 mai cat se prevedea initial. "Data de inregistrare" reprezinta data in functie de care se face identificarea actionarilor care urmeaza a beneficia de dividende sau alte drepturi si asupra carora se rasfrang efectele hotararilor Adunarii Generale a Actionarilor.

Totodata, statul a solicitat revocarea Monicai Maurer-George din calitatea de membru in Comitetul Reprezentantilor al societatii, in locul acesteia fiind propus Daniel Povirnaru, consilier in cadrul Ministerului Finantelor Publice. Ulterior, MFP a revenit asupra candidaturii lui Daniel Povirnaru pentru postul de membru in Comitetul Reprezentantilor al Fondul Proprietatea.

Statul detine prin Ministerul Finantelor 36,79% din titlurile Fondului Proprietatea.